Er det ingen lærere i ditt område?
Da er online undervisning et perfekt alternativ for deg!

Hos oss foregår online undervisning direkte gjennom vårt system, og det er superenkelt å komme i gang.
Vi har noen av de mest erfarne online-lærerne i Norge, så du vil være i gode hender.

Finn online-lærer

tromme underviser

Sangundervisning i Haugesund

Å lære å synge er godt for både kropp og sjel. Vi hos Musikk-undervisning.no flere lærere som har mange års erfaring bak seg og relevant utdannelse for å undervise som sanglærer. Vi har lærere til alle nivåer og aldersgrupper. Se vårt utvalg av sangpedagoger, sanglærere og sangundervisere ovenfor og klikk deg inn på en av lærerenes profiler for å lese mer. Som sanger kan man få godt utnytte av å kunne spille et instrument som f.eks piano da dette kan hjelpe sangeren med å holde rytmen og treffe de riktige tonene. Høres dette ut som noe for deg så er du velkommen til å kontakte våre dyktige pianolærere på plattformen.

Hvordan er den første timen?

Den første timen vil det som oftest bli tatt utgangspunkt i en sang som enten eleven eller læreren har valgt ut på forhånd. Det vil gi læreren og eleven et inntrykk av hva det skal arbeides med og de ulike målene med undervisningen. Undervisningen foregår enten hos læreren, hos eleven eller i et øvingslokale tilknyttet læreren, alt etter hva eleven selv ønsker. Undervisningen kan f.eks. inneholde emner som: Kropp og støtte Avspenning Innlevelse og uttrykk Fraseringer Sangteknikker

Sangundervisning for alle

Det finnes mange typer sangelever med ønsker om å lære å synge f.eks pop, jazz eller rock. Det kan være man er nybegynner og skal starte helt fra bunnen av eller det kan være at du har sunget i mange år og vil finpusse litt på teknikken. Vi har et bredt utvalg lærere slik at du kan finne en som passer deg best. Nøl ikke med å ta kontakt med enten læreren eller kontoret for rådgivning. Musikk-undervisning.no kan kontaktes på telefon eller mail.

Stemmetyper

Alle mennesker har forskjellige stemmer i ulike registre. Noen kan synge mørkt og andre lyst. Kvinnestemmen kan deles inn i tre ulike typer:

 • Sopranstemmen, som er lys og og ligger høyt
 • Mezzosopranstemmen, som er mørkere og ligger litt dypere enn sopranstemmen
 • Altstemmen, som er mørkest og ligger dypest

Herrestemmer inndeles også i 3 ulike typer:

 • Tenorstemmen, som er lys og ligger høyest
 • Barytonstemmen, som er mørk og ligger litt høyere enn basstemmen
 • Basstemmen, som er mørkest og ligger dypest

Hvordan finner man sin stemmetype?

Stemmetypen er fysiologisk betinget – dvs. du er født med en bestemt stemme, som er et resultat av hvordan din kropp, strupe og stemmebånd er skapt. Det beste utgangspunkt er alltid talestemmen. Hvordan lyder stemmen din, når du prater helt vanlig? Er den mest lys eller mørk i klangen? Ligger stemmeleiet dypt eller lyst? Hvordan høres stemmen ut, når du prater i forskjellige toneleier, eller når du ler? Lys, mørk, en mellomting? Når du synger din favorittsang, er stemmen da best tilpasset og avspent i det høye leiet, det dype leiet eller midt imellom? Mange nye sanger ligger i det dype spekteret. Prøv f.eks. å synge din favorittsang i et lysere toneleie enn du pleier.

Oppvarmingsøvelser til nybegynnere:

Stemmebåndene kan kun påvirkes indirekte av kroppens muskelarbeide og pusting, så gode oppvarmingsøvelser hjelper å få kroppen godt igang:

 • Syng en sang du kjenner godt, med “Brrrrr”-lyd i stedet for tekst. Brrrrr lages av lepper og luftstrøm – tenk på den lyden man ville laget hvis man mater et lite barn og leker fly.
 • Lag sirenelyd ved å synge bløtt opp og ned på lyden “mmm” eller ”uuuuh” – ikke press tonen frem, men syng stille.
 • Syng teksten til sangen med god kroppsholdning og energi, når du synger den. Vær omhyggelig og forestill deg at du skal si teksten foran et publikum og fortelle dem en historie.

Kroppsholdning

Kroppsholdning er vesentlig når man skal synge. Den viktigste faktor, som spiller inn i forhold til kroppsholdning, er at du føler deg avslappet i kroppen og ikke er anspent. Du skal tenke på din stemme som et instrument som f.eks. et piano eller en gitar. Til ditt instrument tilhører det en kasse, og den kassen er din kropp.

Derfor er det veldig viktig at du føler deg avslappet og ikke er unødvendig anspent når du skal synge. For å gi ditt instrument de beste betingelser er det noen hjelpemidler, som vil gjennomgås nedenfor.

Det handler egentlig om å få strukket kroppen din så mye som mulig. Derfor er det best å synge i stående posisjon.

Søker du etter undervisning på et annet instrument?

Musikk-undervisning.no har lærere i mange ulike instrumenter:

 1. Trommeundervisning
 2. Gitarundervisning
 3. Pianoundervisning
 4. Bassundervisning

Vil du bli lærer hos oss?

Vi er alltid på utkikk etter flere dyktige lærere som vi kan formidle. Send oss en søknad i dag:

Søk her!

Kontakt

Dersom du har noen spørsmål så står vi klare til å hjelpe deg. Musikk-undervisning.no kan hjelpe med å finne den riktige læreren for deg og vi kan også svare på diverse spørsmål som du måtte ha. Ta kontakt på 23 89 89 17 eller send en mail til [email protected]. Vi gleder oss til å høre fra deg!

Gå til forsiden

Våre kunder elsker Musikk-undervisning.no

"Det å lære å spille et instrument er balsam for sjela."

5 ut av 5

Einar Woldseth - Elev hos Musikk-undervisning.no

Musikk-undervisning.no | Laget med kjærlighet til musikken | Muziekonderwijs.nl | Musikundervisning.dk | MusicTutors.co.uk | Blog | Artikler | Founder