Er det ingen lærere i ditt område?
Da er online undervisning et perfekt alternativ for deg!

Hos oss foregår online undervisning direkte gjennom vårt system, og det er superenkelt å komme i gang.
Vi har noen av de mest erfarne online-lærerne i Norge, så du vil være i gode hender.

Finn online-lærer

Fiolinundervisning Hamar

Lær å spille fiolin i Hamar

Fiolinen er et strykeinstrument med fire strenger som er mye brukt i blant annet sjangrene klassisk musikk, bluegrass og folkemusikk. Fiolin kan brukes som soloinstrument, men også i større grupper og orkester. I fiolinfamilien finner du blant annet instrumentene fiolin, bratsj og cello.

Dyktige fiolinlærere hos Musikk-Undervisning.no

Hos Musikk-undervisning.no er alle våre lærere sertifiserte. Det vil si at alle har erfaring, samt utdanning innenfor musikk og undervisning. Våre lærere som underviser i fiolin har spilt i mange år og noen har samarbeidet med større grupper og orkester. Undervisningen vil ta utgangspunkt i elevens behov og nivå. Som nybegynner vil man bli introdusert for rytme og harmoniøvelser, teknikk, grep og akkorder, skalaer og samspill. Mer avanserte elever vil få trening i blant annet kunstneriske uttrykk og improvisasjon.

Hvordan finner jeg den rette læreren?

Det er flere faktorer som spiller inn når du skal velge din fiolin. Det første skal du tenke på er ditt mål med undervisningen, ditt nivå, din musikksmak, samt andre personlige behov. Alle våre lærere har hver sin profil og personlige måte å undervise på. Ta gjerne en kikk på de forskjellige lærerne for å se hvem som kan passe deg best. Hvis du etter de første timene ikke tilfreds med undervisningen, er vi selvfølgelig behjelpelige å finne en annen lærer til deg som gjerne passer bedre. For råd kan du kontakte våre lærere eller ta kontakt med oss på tlf. 23 89 89 17 eller via epost: [email protected] .

Hvor mye koster fiolinen?

Utgifter til en fiolin kan lett løpe opp i flere tusen kroner. Gode fioliner er ofte håndlagde og èn fiolin tar ofte måneder å konstruere. Så kan det også spille en rolle om en berømt fiolinist har spilt på instrumentet, samt hvor gammelt instrumentet er. En god anbefaling til instrumentkjøp er å spørre om muligheten for å låne instrumentet en periode. Slik at det kan testes i forskjellige sammenhenger (orkester, solo, ensemble osv.).

Hvor stor skal fiolinen være?

Fiolinene finnes utover 4/4 (som er full størrelse), i størrelsene 3/4, 1/2, 1/4, 1/8, 1/10, 1/16 og 1/32.:

  • De minste fiolinene (i størrelser under 1/2) finnes generelt ikke i raffinert kvalitet. Da størrelsen er til nybegynnere.
  • Disse brøk-betegnelser har ingenting med den reelle størrelse å gjøre, og derfor er en 3/4-violin ikke 3/4 størrelse av en fiolin i full størrelse.
  • Kroppslengden (uten hals) til en alminnelig fiolin er cirka 35 cm. En 3/4-violin er cirka 33 cm. og en 1/2-violin er cirka 30 cm. Fiolinstørrelser er ikke standardiserte, og kan variere fra bygger til bygger.
  • Typisk spiller man på en ”hel” fiolin fra 12 år og oppover, på en 3/4 i alderen 9-12, 1/2 i alderen 7-9, en kvart i alderen 5-7, og 1/8 eller mindre alt etter behov.
  • Spør gjerne din valgte fiolinlærer om råd og tips for å finne den rette fiolinen til deg.

Søker du etter undervisning på et annet instrument?

Musikk-undervisning.no har lærere i mange ulike instrumenter:

  1. Trommeundervisning
  2. Gitarundervisning
  3. Pianoundervisning
  4. Bassundervisning

Vil du bli lærer hos oss?

Vi er alltid på utkikk etter flere dyktige lærere som vi kan formidle. Send oss en søknad i dag:

Søk her!

Kontakt

Dersom du har noen spørsmål så står vi klare til å hjelpe deg. Musikk-undervisning.no kan hjelpe med å finne den riktige læreren for deg og vi kan også svare på diverse spørsmål som du måtte ha. Ta kontakt på 23 89 89 17 eller send en mail til [email protected]. Vi gleder oss til å høre fra deg!

Gå til forsiden

Våre kunder elsker Musikk-undervisning.no

"Det å lære å spille et instrument er balsam for sjela."

5 ut av 5

Einar Woldseth - Elev hos Musikk-undervisning.no

Musikk-undervisning.no | Laget med kjærlighet til musikken | Muziekonderwijs.nl | Musikundervisning.dk | MusicTutors.co.uk | Blog | Artikler | Founder