Blåseinstrumenter

Blåseinstrumenter

Blåseinstrumenter består av en rekke instrumenter som har lang tradisjon og historie. Du spiller disse instrumentene ved å blåse luft inn i dem mens du styrer tonen ved hjelp av fingrene. Det krever mye luft å spille disse instrumentene, men heldigvis vil du naturlig trene lungekapasiteten når du spiller.

Close-up af trompetspil


Når det gjelder spilleteknikker, kan trompeten også benytte seg av avanserte teknikker hvor man f.eks nynner mens man spiller, for å endre tonen mer enn du ellers ville kunne.

Blåseinstrumentene er svært egnet for klassisk musikk, men kan også inkluderes i andre sjangere. For eksempel er saksofon og klarinett ofte brukt i jazz sjangeren, der de ofte har en fremtredende rolle.

Klarinetten

Klarinetten er vanligvis laget av tre, men kan også produseres i plast, syntetisk harpiks, gummi og i løpet av andre verdenskrig ble de også laget av metall, da dette var lettest å få tak i.

Når det gjelder spill, har klarinetten et bredt spekter, noe som gjør det til et veldig populært instrument som appellerer til mange.
Klarinetten er dessuten det blåseinstrumentet med det største toneregisteret.

Lær mer om klarinetten

Saksofonen

Saksofonen ble oppfunnet i 1864 av Adolphe Sax, som bygde 4 forskjellige saksofoner: sopranen, alteren, tenoren og baritonsaksofonen.
Hvis du er i tvil om hvilken saksofon du bør velge eller vil ha generelle tips og triks om saksofonen, så les mer her om saksofonen.

Close-up af saxofonspil


Trompeten

Trompeten er et soloinstrument som krever bra fysikk av musikeren. Det er mye luft og samtidig mye krefter i leppene, slik at lyd og musikk kan opprettes på trompeten. Trompeten selv består av et spiralformet messingrør med en traktformet åpning i den ene enden for å forsterke lyden og gjøre lyden klarere, samt et munnstykke i den andre enden. I midten av røret er tre ventiler (selv om enkelte instrumenter kan ha fire). Instrumentet kan produsere en veldig klar, lys og gjennomtrengende tone, men den blir bare stemt til å gjøre en om gangen.

Få undervisning i blåseinstrumentene

Ønsker du å få undervisning av en kompetent lærer med relevant utdannelse og flere års erfaring så tilbyr Musikk-undervisning.no undervisning. Du kan her se noen av våre lærere rundt omkring i landet:

Undervisning i saksofon

Se listen av alle våre lærere i saksofon i hele landet

Undervisning i trompet

Se listen av alle våre lærere i trompet i hele landet

Undervisning i klarinett

Se listen av alle våre lærere i klarinett i hele landet

Finn en lærer der du bor!

Hos Musikk-undervisning.no kan du motta undervisning av en dyktig og erfaren lærer. Vi har lærere rundt omkring i hele landet. Vi har dessuten undervisere til alle aldre og nivå, om skreddersyr undervisningen etter dine mål og ambisjoner - Så det er bare å komme i gang!

Hva er Musikk-undervisning.no?

Musikk-undervisning.no er en musikkskole med samlingspunkt på en hjemmeside, hvor vi skaper kontakten mellom lærere og elever. Vårt mål er å skape mer musikk i Norge! Vi tilbyr undervisning til alle uansett alder og nivå, da vi har kompetente og dyktige lærere, som alle har flere års erfaring med musikk og ikke minst en ren politiattest.

Hvis du har noen spørsmål til undervisningen, konseptet eller våre gitarlærere, så er du alltid velkommen til å kontakte Musikk-undervisning.no på telefon 23 89 89 17 eller mail [email protected],no

Finn en lærer i dag