Harpen

En harpe er et særegent strenginstrument, hvor strengene typisk er spent ut over en treramme. Harper finnes i mange forskjellige utgaver og størrelser, og selv om instrumentet er utbredt over det meste av kloden ser instrumentet ganske forskjellig ut i forskjellige deler av verden.

Orkester, med harpe i forgrunnen

Harpen ses i dag ofte i forbindelse med symfoniorkestre. Selv om det det ikke virker helt opplagt, så er det instrumentet som minner mest om harpen faktisk et piano. Selve grunnkonstruksjonen i pianoet er nemlig den samme som i harpen. På pianoet slås strengene ned med små hamre som aktiveres med tangentene, mens på harpen spiller man direkte på strengene med sine fingre.


Hva er Musikk-undervisning.no?


Musikk-undervisning.no er en musikkskole med samlingspunkt på en hjemmeside, hvor vi skaper kontakten mellom lærere og elever. Vårt mål er å skape mer musikk i Norge! Vi tilbyr undervisning til alle uansett alder og nivå, da vi har kompetente og dyktige lærere, som alle har flere års erfaring med musikk og ikke minst en ren politiattest.

Hvis du har noen spørsmål til undervisningen, konseptet eller våre gitarlærere, så er du alltid velkommen til å kontakte Musikk-undervisning.no på telefon 23 89 89 17 eller mail post@musikk-undervisning,no