John Scofield - Ikonet innen Jazz Funk

John Scofield - Ikonet innen Jazz Funk

John Scofield, også kjent som Sco, er en amerikansk jazz og rockgitarist som har spilt med mange av de store stjernene i jazz, blues og rock. Scofield er utdannet på den anerkjente Berklee College of Music, hvor mange av de store stjernene har gått og hvor han grunnla sin videre karriere som en av jazzens mest innflytelsesrike gitarister. Scofield har sin egen spillestil, blander jazz og blues i en mest funky stemning.

John Scofield i gang med å spille på Telecaster gitar


John Scofield viser grunnlaget for improvisasjon

I denne videoen viser John Scofield hvordan man improviserer i jazzen. Videoen gjennomgår de forskjellige "jazzskalaene" og hvordan de skal brukes. Det er en kul video for deg som praktiseres og vil nerdes mye i jazz. Mye av det som John Scofield viser i videoen, kan også videreføres til andre sjangere og instrumenter:


Scofield har spilt med Miles Davis og utgitt flere album i sitt eget navn

I 1982 ble John Scofield invitert til å spille med Miles Davis og deretter spilt med ham i 3 1/2 år. Han var på 3 av Miles 'album. Siden Miles har han hatt en strålende solokarriere med flere anerkjente album. Hans album har vært veldig annerledes, men med sin betydelige spillestil kan man alltid høre at det er Sco som er mannen bak. Et album spesielt kjent i den bredere befolkningen er albumet A Go Go. Stilen er funk jazz, hvor John Scofields solo-spill og stil for den gode melodien skinner virkelig. I nyere tid har han lekt med John Mayer, der spesielt deres "Jeg trenger ikke en doktor" -hendelse har blitt kjent. Nedenfor kan du høre tittelnummeret til A Go Go, John Scofields nyeste album i eget navn Überjam Deux og en levende versjon av "I Don't Need No Doctor".


Leter du etter en musikklærer?


Vi har musikklærere over hele landet - Klikk her for å finne en lærer i dag!
Hva er Musikk-undervisning.no?


Musikk-undervisning.no er en musikkskole med samlingspunkt på en hjemmeside, hvor vi skaper kontakten mellom lærere og elever. Vårt mål er å skape mer musikk i Norge! Vi tilbyr undervisning til alle uansett alder og nivå, da vi har kompetente og dyktige lærere, som alle har flere års erfaring med musikk og ikke minst en ren politiattest.

Hvis du har noen spørsmål til undervisningen, konseptet eller våre gitarlærere, så er du alltid velkommen til å kontakte Musikk-undervisning.no på telefon 23 89 89 17 eller mail [email protected],no