Skifter strenger og stemmer gitaren

I denne artikkelen vil vi lære deg hvordan du stemmer gitaren din og hvordan du skifter gitarstrenger når det trengs.

Close-up av gitaristen som spillerSlik stemmer du din gitar

Før du begynner å spille gitar, må du vite litt om hvordan og hvorfor du stemmer den:

Før du kan spille på gitaren din, må gitaren være stemt. Hver av de seks strengene har en bestemt tone. Strengene stemmes ved å skru på stemmeskruene på gitarhodet. Det er 6 stemmeskruer, en for hver streng på gitaren.

Den vanligste stemmemetoden, som de fleste sanger er stemt i, er EADGHE stemningen. Hver bokstav representerer tonen som den enkelte streng skal stemmes i. Det må forstås som følger: Den øvre strengen (den med den dypeste tonen) må stemmes i E. Den andre øverste må stemmes i A. Den tredje øverste i D, og ​​så videre.

Et lite triks i å huske EADGHE remsen er å tenke: En Annen Dag Gikk Hun Ensom. På denne måten glemmer du aldri hvilke toner de forskjellige strengene skal ha.
For å stemme gitaren så kan du bruke flere forskjellige hjelpemidler. Mange bruker i dag en ”tuner”/"stemmer". Det er et lite elektronisk apparat, som via et display viser deg, hvor mye du må skru på stemmeskruen for å få den ønskede tone på strengen. En tuner/stemmer kan kjøpes på nett eller i musikkbutikk og koster kun noen hundre kroner.

Å stemme gitaren for første gang kan virke litt forvirrende, så hvis du vil prøve det selv, i stedet for hjelp fra en profesjonell, kan du nedenfor se en video som beskriver og viser hvordan det gjøres hvis du vil ha en mer detaljert forklaring :Slik skifter du strenger på gitaren din

Har du mistet en streng og må skifte? Ja, da kan du nedenfor se hvordan man skifter strenger på gitaren.Finn en gitarlærer

Hvis du ønsker å virkelig lære å spille gitar fra en dyktig gitarlærer så tilbyr vi i Musikk-undervisning.no gitarundervisning i de fleste store byer i Norge. Her kan du finne en lærer som tilbyr:Se vårt utvalg profesjonelle gitarlærere her!


Hvem er Musikk-undervisning.no?

Musikk-undervisning.no er en ny form for musikkskole, hvor undervisningen foregår hjemme hos eleven, hjemme hos læreren eller i et øvingslokale tilknyttet læreren. Vi arbeider hardt hver dag på å skape de beste rammmene for privat musikkundervisning, slik at du som elev enkelt og sikkert kan melde deg opp til undervisning fra dyktige musikklærere. Alt dette for å sette musikken og musikkundervisningen i fokus, slik at dere som elever og lærere kan utforske musikken på en god måte. Hvis du har bruk for hjelp til å finne en passende lærer, så er du hjertelig velkommen til å kontakte oss via mail eller telefon 23 89 89 17 eller mail [email protected].