Fender Rhodes

Fender Rhodes

Rhodes-pianoet ble bygget under 2. verdenskrig av Harold Rhodes. Det opprinnelige pianoet var ganske lite, da de sårede amerikanske soldater skulle kunne spille fra sengen. Det hadde faktisk kun 32 tangenter. Senere begynte Harold Rhodes at arbeide sammen med Leo Fender, og sammen videreutviklet de pianoet til det vi kjenner i dag.

Fender Rhodes piano

De fleste Rhodes-piano har 73 tangenter og har den velkjente klokkeaktige lyden. Inne i pianoet sitter en form for stemmegaffel istedenfor for strenger, som ses i et normalt klaver. Det er denne hammeren slår på når tangenterne trykkes ned. Lyden er ikke så kraftig som ved et alminnelig piano, så derfor skal det forsterkning til. Her bruker man oftest en gitarforsterker fra Fender for å få den helt riktige lyden av Rhodes-pianoet.

Les mye mer i vår artikkel om pianoet, som gir en grundig introduksjon til pianoet som nybegynner. Dette inkluderer både gjennomgang av selve pianoet, pianoets deler, akkorder, undervisning og mye mer.


Vil du lære å spille piano hos en profesjonell pianolærer?


Hos Musikk-undervisning.no kan du motta undervisning av en dyktig og erfaren lærer. VI har lærere rundt omkring i hele landet. Vi har dessuten undervisere til alle aldre og nivå, om skreddersyr undervisningen etter dine mål og ambisjoner - Så det er bare å komme i gang!


Hva er Musikk-undervisning.no?


Musikk-undervisning.no er en musikkskole med samlingspunkt på en hjemmeside, hvor vi skaper kontakten mellom lærere og elever. Vårt mål er å skape mer musikk i Norge! Vi tilbyr undervisning til alle uansett alder og nivå, da vi har kompetente og dyktige lærere, som alle har flere års erfaring med musikk og ikke minst en ren politiattest.

Hvis du har noen spørsmål til undervisningen, konseptet eller våre gitarlærere, så er du alltid velkommen til å kontakte Musikk-undervisning.no på telefon 23 89 89 17 eller mail [email protected],no