Undervisere i Slagverk, Trondheim

Tast inn ønsket instrument og by for å se vårt utvalg lærere nær deg

  • Fra 174,00 kr. per 30 minutter.
    Fra prisen oppnås ved kjøp av 20 klipp
slagverk Trondheim

Undervisning i slagverk i Trondheim

Musikk-undervisning.no tilbyr undervisning på slagverk i Trondheim. Trommesett er et viktig instrument i all rytmisk musikk. Slagverket er med til å holde musikken i gang samtidig med at det hjelper de andre musikerne å holde takten. Trommeslageren er derfor alltid populær. I undervisningen vil du mest sannsynligvis spille f.eks jazz, pop, rock og mye mer. Du vil være noen kule takter, overganger og soloer som vil få alle til å vippe med foten. Undervisningen tar utgangspunkt i elevens nivå og ønsker. Det kan f.eks jobbes med grooves, fills, teknikk, slagverk koordinasjon, puls/timing, trommenoter og improvasjon.

Spill Slagverk!

Trommer og slagverk er i bunn og grunn et enkelt og direkte instrument som alle mennesker kan forholde seg til. Trommeslageren har i oppgave å diktere og styre musikkens takter. Selv om trommer i utgangspunktet kan være enkelt å spille på så er teknikken noen ganger litt vanskelig å lære seg. Trommer kan inngå i alt fra et stort orkester til et lite band og kan brukes til å holde takten eller spille en trommesolo. Trommer er uten tvil det mest fysiske instrumentet og er en av de instrumentene som folk mest legger merke til under en konsert. Slagverk er et fellesbegrep på alle typer trommer, fra bongo til fullt trommesett. De fleste lærere som tilbyr trommeundervisning tilbyr også undervisning i slagverk. Ønsker du undervisning i en annen by tilbyr Musikk-undervisning.no slagverkundervisning i mange byer i Norge.

Må man ha eget slagverk?

Det er alltid en god ide å ha ditt eget trommesett da dette gjør at du kan øve mellom timene. Hvis du er ny på trommer kan det være en ide å vente etter noen undervisninger, slik at du er sikker på at du ønsker å fortsette, før du går til innkjøp av et trommesett. Du er mer enn velkommen til å ta kontakt med oss på kontoret for veiledning om kjøp av trommesett. Her kan du lese mer om hvordan man lærer trommer..

Hvilket slagverk bør man ha?

Trommer kommer i mange forskjellige former og størrelser. Det finnes elektriske trommesett som passer fint til de som bor i leiligheter eller har naboer tett på som ikke ønsker støyen fra et akustisk trommesett. Elektriske trommer er så og si lydløse og man bruker headset eller høyttalere for å få lyden ut. Elektrisk trommesett passer også fint til barn i nybegynnerfasen da det har mange fine funksjoner som gjør at det er kjekkere å rutte med som ung (lyder, sanger og mye kjekt innhold som man kan spille sammen med).

Hva med størrelsen på slagverket?

Starter man å spille trommer som ung, skal man være oppmerksom på at størrelsen på trommene passer til størrelsen på trommeslageren. Stortrommen, skarptrommen og hihatten er ofte de tre mest brukte delene i trommesettet. Det er derfor veldig viktig at disse tre delene står riktig i forhold til trommeslageren. En god tommelfingerregel er at hvis stortrommen er over 20 tommer i diameter, kan barn og unge ha vanskeligheter med å nå rundt settet. Derfor er det lurest å få hjelp av en trommeslager/forhandler når man skal kjøpe slagverk. Det kan også være smart å gå i en lokal musikkbutikk og få testet (med veiledning) det aktuelle settet før kjøp.

Søker du etter undervisning på et annet instrument?

Musikk-undervisning.no har lærere i mange ulike instrumenter:

  1. Gitarundervisning i Trondheim
  2. Sangundervisning i Trondheim
  3. Pianoundervisning i Trondheim
  4. Bassundervisning i Trondheim

Tips og triks til nybegynnere

Øvelse gjør mester!

Den eneste måte å bli bedre på, er å øve seg. Det er viktig å huske på at du får mer ut av å øve 10 minutter om dagen - hver dag – fremfor å øve en time rett før neste leksjon.

Koordinasjon

Å lære seg å spille på et trommesett betyr at du skal lære dine hender og føtter å samarbeide. I starten er dette lettere for noen enn andre, men din grunnleggende koordinasjon er ikke avgjørende for dine fremskritt. Koordinasjon som med alt annet kan trenes opp. Nøkkelen er å øve jevnt og trutt, uansett nivå.

Tempo - tempo - tempo

Når du lærer noe nytt, skal du sette dine forventninger til deg selv HELT ned. Du kan ikke materialet ennå - det er nytt og det skal læres. Uansett hvilket materiale du skal lære, skal du sørge for å øve i det tempoet du kan håndtere, eventuelt uten tempo (som i eksempelet “Rock 1” - fremgangsmåten). Når du øver på tempo og vil øke tempoet, skal du ikke bare spille hurtigere og hurtigere. Fordi på den måten må du alltid avslutte fordi tempoet ble for høyt. Sett heller et tempo og hold det i øvelsen. Stopp igjen og bestem deg for et nytt tempo og øv så i det nye tempoet.

Øv i små fraser

Har du nytt materiale som er vanskelig, kan du prøve å finne de vanskeligste punktene og øve på dem. Hvis det er en lengre passasje som er vanskelig, del den opp i mindre biter for å gjøre det lettere for deg selv.

Spill sammen med noe musikk

Trommesettet spiller ikke melodier eller harmonier, og det er derfor ikke så spennende å lytte til uten bass, gitar, piano eller sang. Det kan derfor være vanskelig å spille på trommer, hvis folk skal gjette hva man spiller. Et godt tips er å spille trommer til en sang. Hvis du også tar opp når du spiller vil du kunne høre når du gjorde riktig og hvor du eventuelt kom offbeat.

Meld deg på trommeundervisning

Ønsker du å melde deg opp til trommeundervisning fra en av våre kompetente undervisere, som alle har relevant utdannelse og flere års erfaring, så tilbyr Musikk-undervisning.no trommeundervisning i de fleste store byer.

Vil du bli lærer hos oss?

Vi er alltid på utkikk etter flere dyktige lærere som vi kan formidle. Send oss en søknad i dag:

Søk her!

Kontakt

Dersom du har noen spørsmål så står vi klare til å hjelpe deg. Musikk-undervisning.no kan hjelpe med å finne den riktige læreren for deg og vi kan også svare på diverse spørsmål som du måtte ha. Ta kontakt på 23 89 89 17 eller send en mail til [email protected]. Vi gleder oss til å høre fra deg!

Gå til forsiden

Våre kunder elsker Musikk-undervisning.no

"Det å lære å spille et instrument er balsam for sjela."

5 ut av 5

Einar Woldseth - Elev hos Musikk-undervisning.no

Musikk-undervisning.no | Laget med kjærlighet til musikken | Muziekonderwijs.nl | Musikundervisning.dk | MusicTutors.co.uk | Blog | Artikler | Founder