Morten

Profilen til Morten er for øyeblikket inaktiv. Du kan søge videre ved at gå til vores søgemaskine

Om Morten

Morten L. er gitarist og har en mastergrad i utøvende musikk (klassisk gitar) fra Griegakademiet – Institutt for Musikk i Bergen. I 2012 etablerte Morten et enkeltmannsforetak hvor han begynte sin profesjonelle karriere som musiker og gitarlærer. Siden 2012 har Morten hatt elever i alle aldre og nivå. I tillegg til å undervise sine privatelever, har Morten vært regelmessig vikar hos Bergen Kulturskole som gitarlærer. i 2022 ble Morten lektor i musikk, og er nå boende i Bjørnafjorden Kommune.

Undervisning i gitar:
Morten tar imot elever av uansett nivå, og vil gi et personlig tilrettelagt program for hver enkelt elev.
Som elev hos Morten vil du blant annet lære:

- Standard notasjon, tablatur og akkorddiagram
- Skalaer og akkorder
- God teknikk for å kunne spille med høy presisjon og selvsikkerhet
- Fingerpicking og/eller plekterteknikk
- Variert repertoar i ulike musikalske sjangre

Sjanger:
Morten er utdannet klassisk musiker men lærer bort musikk i de fleste sjangre. Mortens tidligere elever har vært innom klassiske verker, pop, blues/Jazz, rock/metal og Country. For Morten er det viktigste at eleven har det gøy med instrumentet, og baserer derfor gitartimene etter elevens musikalske interesser og behov.

Som ny elev hos Morten vil timen se slik ut:
Vi starter med å bli litt mer kjent, og Morten finner ut av hvilke musikalske interesser og mål du har med undervisningen. Det vil også være viktig å høre om dine tidligere erfaringer med instrumentet da det vil påvirke undervisningen videre.

Deretter vil Morten gi noen øvelser for å varme opp hendene - det er viktig at elevene har enkle øvelser de kan gjøre til det daglige som både varmer opp hendene, og gradvis bygger en mer solid teknikk. Denne delen av timen også ta for seg sittestilling, generelle tanker om teknikk etc.

Hoveddelen av timen vil bestå av at vi finner en passende sang som vi jobber med. Dette kan være alt fra en melodi, akkordprogresjon eller et klassisk verk etc.

Til slutt oppsummerer vi timen, avtaler neste time, og lekser for neste gang vi møtes.

Nybegynnere:
Morten har bare et krav til nybegynnere på gitarkurs, og det er at eleven har egen gitar. Ellers vil det anbefales å ha fotskammel (for de som ønsker undervisning på klassisk gitar).

Lignende undervisere

...